Turning Totems

Det finns en aldrig sinande kreativitet då det gäller att hitta på nya teman till videoslots. Tekniken ger inte längre några begränsningar utan det är bara påhittigheten som kan begränsa. Det gäller nu inte spelutvecklaren Thunderkick som har tagit fram Turning Totems med ett lite annorlunda upplägg. Scenen är en plats i Arizonas öken och där har urbefolkningen rest fem totempålar. Det var en uråldrig tradition som gjordes för att hedra avlidna släktingar i stammen. Här står nu fem totempålar i en ravin och bredvid dessa en liten söt indianpojke som försöker framkalla regn med en dans.

Spelets upplägg

Spelplanen är fem gånger tre men det är inte fem hjul som snurrar utan varje ansikte på totempålen, och de är tre på varandra och snurrar horisontellt. På så sett kommer det upp nya kombinationer hela tiden. Som i andra slots gäller det att få tre lika på någon av de 11 vinstlinjerna. I det här spelet vinner du åt båda hållen så att en vinnande kombination kan starta från såväl vänster som höger.

Den minsta insatsen per rad i spelet är en krona och den största är 1 000 kronor. Med maximal insats kan du som mest vinna 25 000 kronor på ett snurr. Turning Totems är ett mycket enkelt spel utan mycket specialeffekter eller specialsymboler.

Specialsymboler

En viktig symbol är Thunder Snake som är en gyllene orm mot blå bakgrund. Han väcker nämligen de sovande vilda symbolerna, örnen. Dessa symboler sitter och sover på flera av totempålarna, men då en Thunder Snake kommer upp på en totempåle aktiveras de vilda symbolerna och ger dig rejält ökade vinstchanser.

Får du Thunder Snake på tre av totempålarna så har du aktiverat tre totempålar och kommer då in i ett bonusspel som ger dig fem free spins. Under detta spel kan du även ha tre aktiva wilds på tre av totempålarna.