The Rift

The Rift är ett av de senaste spelen från det populära spelföretaget Thunderkick. Denna gång ligger fokus på science fiction med blandning av mörker och mystik. Både musik och design är perfekt genomtänkt och ger den där känslan av att man befinner sig i en mörk gränd.

Free spins och wild-symboler

The Rift är utrustat med fem hjul, tre rader och 17 vinstlinjer. Lägsta belopp att satsa är en krona gentemot högsta belopp på 1 000 kronor. Det finns inget bonusspel eller progressiv jackpott. Däremot, om man är ute efter free spins, då har man kommit helt rätt. Under tiden man spelar The Rift, får man naturligtvis olika chanser att vinna free spins. Spelet är även utrustat med en re-spins funktion, som ger möjlighet till om-snurr. Då gäller det främst att, någonstans på spelplanen, få två bonussymboler. Om man dessutom skulle få upp minst tre bonussymboler på spelplanen, erhåller man vanliga free spins. 10 stycken snurr vid tre symboler, 15 snurr vid fyra symboler och 20 snurr vid fem symboler. The Rift erbjuder även en wild-funktion. Här kallas den ”Sticky Wild” och det betyder att i free spins-rundan, flyttas inte wild-symbolerna från deras positioner, innan dess att de skapat en vinnande kombination.

The Rift kan inte spelas enbart i datorn. Det går alldeles utmärkt att spela via mobilen eller surfplattan. Det är ju en stor fördel om man befinner sig hemifrån utan sin dator och känner för att spela lite.

Sammanfattning

Så som spelmarknaden ser ut idag, men enorm konkurrens från så många grymma speltillverkare, kan det inte vara helt lätt att komma upp med nya idéer och teman. Thunderkick har ändå lyckats väldigt bra med The Rift, att skapa ett lite udda spel som inte bara sticker ut med sitt dunkla utseende och mystiska musik, utan även håller vad man lovar.