1429 Uncharted Seas

Spelföretaget Thunderkick, är välkända för att tillverka spel med, inte bara grym grafik, utan även fantastisk musik. 1429 Uncharted Seas, är definitivt inget undantag. Denna gång tar de med oss på en resa till havsdjupet, där vi får möta dess olika skapelser, så som havsmonster, sjöjungfrur och bläckfiskar.

Wild-symbolen

Detaljerna i spelet är väl genomtänkta och spelet består av fem hjul på tre rader och 25 vinstlinjer. Spelidén går ut på att hitta olika havsväsen och speciellt wild-symbolen, som föreställer ett piratskepp. För chans på storvinst gäller det att skeppet, som dyker upp på hjul två, tre eller fyra, expanderar till ett enormt sjömonster, som täcker hela spelplanen. För den lyckosamme, händer det att två skepp dyker upp till dubbel vinstchans.

Free spins

För att få chans att vinna free spins, gäller det att hitta tre, fyra eller fem utspridda kompass symboler, vilket ger 10, 20 eller maximalt 50 stycken free spins, vilket är väldigt generöst. Härifrån tar spelet dig från stilla hav med vacker himmel och färgglad solnedgång, till mörka moln, mullrande skyar och höga vågor som envist kommer försöka sänka ditt skepp.

Sammanfattning

Spelet kanske inte sticker ut som en del andra, från samma tillverkare, men det betyder inte att det inte är underhållande att spela 1429 Uncharted Seas. Enkelt kan ibland vara bättre sägs det och det stämmer bra här. Grafiken är inte alldeles för avancerad, fokus har lagts på att spelaren ska få känslan av att denne verkligen befinner sig på djupt vatten, med skattkartan i handen. Färgerna påminner lite om pastell och det verkar nästan vara målat för hand. Varje karta innehåller olika hemligheter, så det blir aldrig långtråkigt att spela. Dess charm och expanderande wild, räcker långt, då möjligheterna till free spins är många.